ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

Πολλά πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος στον ελεύθερο χρόνο του για να αποκτήσει κάποιο extra εισόδημα. Πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να εκμεταλλευτεί μία κλίση του ή τις γνώσεις του. Κάποια άλλα όμως απαιτούν να θεωρήσουμε βιβλία με την εφορία και να υποβάλλουμε κάθε τρίμηνο δηλώσεις ΦΠΑ.
Παραθέτω κάποια παραδείγματα για εργασίες από το σπίτι:

ΔΑΧΤΥΛΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
Αν δεν το πιστεύετε υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ακόμα και σήμερα που δεν χρησιμοποιούν computer. Πρόκειται συνήθως για ανθρώπους κάποιας ηλικίας που δεν μπόρεσαν ποτέ να εξοικειωθούν με τη σύγχρονη τεχνολογία. Αλλά πρόκειται και για κάποιους οι οποίοι έχουν ετοιμάσει μία πτυχιακή ή διπλωματική εργασία χειρόγραφα, και θέλουν βέβαια μία καλύτερη παρουσίαση. Μπορείτε να βάλετε αυτοκόλλητα με τα στοιχεία σας στις Δημόσιες Υπηρεσίες της γειτονιάς σας (Δ.Ο.Υ., Δήμους, ΚΕΠ, ΙΚΑ κλπ), σε τράπεζες ακόμα και σε πίνακες ανακοινώσεων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Εάν έχετε τα βασικά πτυχία που εξασφαλίζουν την επάρκειά σας σαν μεταφραστή, μπορείτε να υποβάλλετε μία αίτηση σε διάφορους εκδοτικούς οίκους. Η Τάσσω Καββαδία μετέφραζε για την σειρά SAS (βιβλία τσέπης πολύ δημοφιλή)!

ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ / ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ
Είναι κάτι που έκανα ένα φεγγάρι όταν δούλεψα ως φοιτήτρια στο κατάστημα μίας θείας μου. Αν το κάνετε σαν ιδιώτης, θα πληρωθείτε με το κομμάτι. Τα υλικά μπορείτε είτε να τα αγοράσετε εσείς και να τα συμπεριλάβετε στην αμοιβή σας, είτε να τα αγοράσει ο πελάτης σας και εσείς απλώς να τα δουλέψετε.

ΚΗΠΟΣ
Ήδη έχω γράψει κάτι για αυτό. Μπορείτε να αναλάβετε και αποκλειστικά κοπή γκαζόν. Απλά σιγουρευτείτε ότι είστε ικανός / ικανή και δεν θα καταστρέψετε κάποιον κήπο!!

ΣΥΝΟΔΟΙ ΣΕ ΓΚΡΟΥΠ
Για εκδρομές στο εσωτερικό ή το εξωτερικό. Μπορείτε να συνδυάσετε μερικές μέρες άδειας και την επίσκεψη σε μέρη που θα θέλατε να πάτε!

BABY SEATING
Συνήθως προτιμούν γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ
Όπως και το baby seating θέλει ειδικά προσόντα όπως ικανότητα επικοινωνίας με παιδιά, υπομονή, μεγάλο αίσθημα ευθύνης κλπ.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ
Είναι οι λεγόμενες πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Εκεί θέλει προσοχή να μην εμπλακείτε με προϊόντα που δεν έχουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις πχ από τον ΕΟΦ, και να μην χρειάζεται η οικονομική σας συμβολή (δήθεν εγγυήσεις ή αγορά του προϊόντος κλπ)

ΡΟΥΧΑ
Δεν αναφέρομαι στη περίπτωση να μπορείτε να ράβετε κάτι μόνοι σας. Τότε είστε πολύ τυχεροί. Αν όμως έχετε κάποιο ταλέντο στη ζωγραφική, μπορείτε να αγοράσετε φτηνά λευκά t-shirts ή αθλητικά φανελάκια και να ζωγραφίσετε ωραίες στάμπες. Πηγαίνετε κάποια δείγματα τις δουλειάς σας σε διάφορα καταστήματα με παιδικά, γυναικεία ή ότι άλλο. Διαπραγματευτείτε με τον ιδιοκτήτη την τιμή πώλησης και το ποσοστό σας. Δουλεύει αρκετά καλά. Μπορείτε επίσης να παίξετε με πούλιες, φτερά, κεντήματα ή ότι άλλο. Αν το αποτέλεσμα είναι καλό το κατάστημα μπορεί να το πουλήσει ακόμα και 25 ευρώ.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Πηγαίνετε στο καφέ της γειτονιάς σας και προτείνετε μία συνεργασία. Αν φτιάχνετε κάτι ιδιαίτερα ωραίο (πχ μηλόπιτα ή χωριάτικη τυρόπιτα κλπ) αξίζει να δοκιμάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: